SHIFT op De Samenkomst

Gepubliceerd op dinsdag 12 december 2023
07 december 2023
Foto De Samenkomst

 **Digitale transformatie in Zuid-West-Vlaanderen: Samen sterk!** 

Vol enthousiasme sprak projectverantwoordelijke Sofie vorige week donderdag, als panellid op De Samenkomst van Intercommunale Leiedal, over digitale transformatie in de regio Zuid-West-Vlaanderen.  

Op de vraag of we moeten wachten op resultaten tot eind 2025 zei ze volmondig NEE! 

Hier zijn enkele resultaten die we nu al kunnen delen: 

Digitale maturiteit in kaart gebracht

Maar liefst de helft van alle medewerkers van de lokale besturen van de regio, Leiedal en W13 vulden de digitale zelfscan in! De uitdagingen lopen grotendeels gelijk, dus de gezamenlijke aanpak van een grootschalig opleidingsprogramma blijkt enorm nuttig.

Vroege successen in eBox-implementatie

8 besturen was het einddoel, maar na 6 maanden van kennisdeling ondersteunen we ondertussen maar liefst 13 geïnteresseerde besturen in het digitaal tekenen en verzenden naar de eBox en zullen er meer dan 30 koppelingen gelegd worden. De bundeling van krachten heeft niet alleen de interesse vergroot, maar zorgt ook voor kortingen bij softwareleveranciers.

Gedeelde profielen in de lift

Onze ambitie om gedeelde profielen in de regio in te schakelen begint al vruchten af te werpen. De sterke interesse die we nu al waarnemen geeft ons vertrouwen dat we binnenkort kunnen genieten van de voordelen van deze gedeelde aanpak. 

Gezamenlijke visie op data: eerste stap naar een datagedreven toekomst!

We streven ernaar om eind dit jaar met een gezamenlijke visie op data te landen. In onze voortdurende digitaliseringsinspanningen realiseren we ons dat ook de hoeveelheid gegenereerde data exponentieel groeit. Duidelijke en gezamenlijke richtlijnen zijn onmisbaar om deze data doelgericht te benutten voor datagedreven werken en beleidsvoering. 

 

Dit zijn slechts de eerste stappen op ons gezamenlijke pad naar digitale vooruitgang. Samenwerking is de sleutel, en we zijn enthousiast over wat de toekomst in petto heeft voor Zuid-West-Vlaanderen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief                             Bekijk de planning van SHIFT