SHIFT zet zich in voor SDG's

Gepubliceerd op vrijdag 22 december 2023
SHIFT en SDG's

SHIFT zet zich vol enthousiasme in voor een duurzame toekomst door actief bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). 

De SDG's, opgesteld door de Verenigde Naties, vormen een wereldwijde agenda om tegen 2030 concrete stappen te zetten naar een betere en duurzamere toekomst. SHIFT heeft zich verbonden aan deze doelen en werkt hard om ze te integreren in alle activiteiten.

Zo zetten we in op SDG 9 (Industrie, innovatie en infrastructuur) door te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van een lokaal datacenter en op SDG 11 (Duurzame steden en gemeenschappen) door in atelier 4 in te zetten op de ontsluiting van o.a. mobiliteitsdata in de regio. Met atelier 1 zetten we dan weer in op SDG 16 (Sterke publieke diensten) en in het algemeen is het SHIFT-project een regionaal verhaal waarin we o.a. in atelier 2 de krachten bundelen rond een opleidingsprogramma voor elke medewerker, maar ook beleidscoherentie voor duurzame ontwikkeling in de gehele regio willen bevorderen (SDG 17 – Partnerschap om doelstellingen te bereiken).

Samen maken we een positief verschil voor de wereld en toekomstige generaties!

Wie meer wil weten over de SDG’s kan terecht op de website www.sdgs.be.